HÍREINK

 

Szállj, szállj, szállj fel magasra...
Felszállt közülünk az égiekhez Hohl József sporttársunk, barátunk a maratonos versenyzés kimagasló egyénisége. A kezdetektől ott volt velünk a Maraton Klub életében. Az első ízben kiírt országos csapatbajnokságot mindjárt meg is nyerte 1987-ben. Ezt a bravúrt 1991-ben megismételte, így, mint kétszeres országos csapatbajnok a klub örök ranglistáján is előkelő helyet foglal el. Sok különböző egyéni és csapatdíj fényesítette a nevét a galambász világban.
Ritkaságszámba ment, hogy kerületi és maratonos versenyeken is nagyon sikeresen teljesítettek ugyanazok a galambjai és a tőle kikerült galambok más dúcokban is megállták helyüket.
Az utóbbi években már felhagyott a versenyszerű galambászattal. A maratonos versenyeket azonban továbbra is figyelemmel kísérte, nemegyszer velünk együtt drukkolt egy-egy keményebbre sikerült versenyen, galambjaink hazatéréséért. A velencei csoport sokszoros bajnokaként szép gesztus volt tőle.
Szókimondó volt! Véleményét bármilyen fórumon bátran vállalta, de sosem ragadtatta el magát. Sokan szerettük, tiszteltük galambászként és emberként.
Ez már így is marad örökre, hiszen a régi barátságot nem fogja a rozsda.
 
Nyugodj békében, Hohl Jóska. A maratonosok nevében : Gulyás József, Velence