HÍREINK

 

Készült: 2023.02.11.
Helyszín: 8121 Tác, Ady Endre u. 5. Vénusz Panzió különterme
Tárgy: Postagalamb Maraton Klub éves rendes közgyűlése
Jelen vannak: Külön jelenléti ív szerint

10:00

Nagy Endre vb. elnök köszönti a jelenlevőket. Megállapítja, hogy a közgyűlés a megjelentek számára tekintettel nem határozatképes (29 fő), így a megismételt közgyűlést - az alapszabályban rögzített és a meghívóban szerepelt módon -, 2023. 02.11. 10.15 órára, változatlan napirenddel összehívja.

Napirend:

  • A vezetőség 2022. évre vonatkozó beszámolója és annak elfogadása
  • Szakbizottságok (fegyelmi, ellenőrző) beszámolói
  • 2023 évi versenyprogram véglegesítése, Rostock nemzeti versenyen való részvétel megtárgyalása, Pannon Maratonnal esetleges együttműködés lehetősége, Párizs?
  • Gazdasági tervek - nevezési díjak, várható költségek
  • Maraton gyűrűk díjazása, kibővítésének lehetősége
  • Egyebek

10:15

Levezető elnöknek a közgyűlés Nagy Endrét javasolta, aki ezt elfogadta. A jelenlevők egyhangú szavazással Nagy Endrét megválasztották a közgyűlés levezető elnökének.

Nagy Endre jegyzőkönyv vezetőnek Fejős Csabát javasolta. A jelenlevők egyhangú szavazással Fejős Csabát megválasztották jegyzőkönyv vezetőnek.

Hitelesítőnek két fő jelentkezését kérte, Balázs Sándor és Japport Zoltán vállalta, hogy hitelesíti a leírtakat. A jelenlevők egyhangú szavazással Balázs Sándort és szintén egyhangú szavazással Japport Zoltánt megválasztották hitelesítőknek. 

Első napirend:

Fejős Zsolt elnök beszámolója a 2023-as évről. Kezdésként megköszöni és kiemeli Viglidán Péter munkáját az aukcióval kapcsolatban, amely sikeresnek bizonyult és hathatósan hozzájárult a díjkiosztó sikeres megrendezéséhez.

A klub pénztárost keres, mert Rimóczi Róbert a tárgyév őszén lemondott tisztségéről (az ülés végén jelölőbizottság kerül felállításra)

A rendelt 7000 db „aranygyűrű” elfogyott, pótrendelést eszközöltünk 1000 db-os mennyiségben, amelyre már megvannak a jelentkezők, az idei évben előreláthatólag többet nem tudunk biztosítani.

Nagy Endre javaslatára Páva Zoltán felkéri a vezetőséget, hogy a klub számláján található pénzt a nélkülözhető időszakban kösse le, ezzel is csökkentve az infláció okozta veszteségeinket. A javaslatot a közgyűlés egy tartózkodással elfogadta.

Az elhangzott beszámolót a jelenlevők egy tartózkodás mellett elfogadták. 

Második napirend:

Fegyelmi bizottság beszámolója. Kajtár Attila örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy a tárgyévben fegyelmi ügy nem került tárgyalásra, így kérte a beszámoló elfogadását egyúttal jelezte, hogy a tisztségéről egészségügyi okokból lemond. A közgyűlés a beszámolót egy tartózkodással elfogadta.

Felügyelő bizottsági beszámoló a következő közgyűlésre halasztva, a bizottság elnökének akadályoztatása miatt.

Harmadik napirend:

2023 évi versenyprogram megbeszélése. Fejős Zsolt ismertette a lehetőségeket. Közben megérkezett 2 fő, így a jelenlevők létszáma 31-re bővült.

Fejős Zsolt javasolta 3 saját plusz Rostock utakat, később eldöntendő értékelés szerint.

Páva Zoltán többször szót kért, véleménye szerint a klubnak nincs köze Rostockhoz elsősorban a távolságok miatt, a csapatbajnokságba való beszámolást nem támogatja.

A jelenlevők kérdésére Nagy Endre ismerteti a technikai lehetőséget a rostocki lista létrehozására. A közgyűlés határozata az, mely szerint a klub azokat tekinti jogosultnak a maraton klub listáján és értékelésében szerepelni, akik az első 3 saját rendezésű út bármelyikén részt vesz és az esedékes évi egyszeri regisztrációs díjat (1000 Ft/fő/év) az első küldés alkalmával a kosarazáskor megfizeti.

Bátor Antal hozzászólásában mindenképp a kompromisszumra törekvést kéri a közös verseny érdekében, akár a km limit módosításával is.

Viglidán Péter három saját út megrendezését kéri a tagság kiszolgálása érdekében illetve igény esetén javasolja a Rostock beszámítását is. A klub legyen kompromisszum kész a közös verseny létrehozásában.

Zsákovics István javasolja, legyen 3 maratonos út és Rostock, de lehetőség szerint ne csak 1 hét pihenővel az utak között.

Japport Zoltán a választhatóság és a tagság igényeinek kiszolgálása érdekében a minél több út megrendezését támogatja.

Nagy Endre javasolja, hogy ha van realitása a három versenynek, akkor meg kell rendezni.

Altziebler Gábor hozzászólásában elmondja, hogy a klub hagyományain semmi ne legyen változtatva.

A hasznos véleménycserék után a jelenlevők egyhangúan úgy határoztak, hogy 2023 évben is tervezetten 3 saját rendezésű út kerüljön megrendezésre.

Az utak sorrendben Aachen 06.16., Emden 06.30., Liege 07.14. Aranygyűrűs versenynek 4 nem szavazat mellett a liegei út került elfogadásra.

Fejős Zsolt javasolja, hogy az egymilliós díj a három úton egyenlő arányban kerüljön felosztásra. Ezt a jelenlevők nem támogatták.

Bajnoksági formák:

5-ös csapat 2 befutóval 3 út alapján 7 igen, 0 tartózkodás mellett elutasításra került.

6-os csapat 3 befutóval 3 út alapján 24 igen szavazattal, 0 tartózkodás mellett elfogadásra került. Az értékelés használatos zónaszinten is.

A 2023 évtől a csapatbajnokságban minden tenyésztő csak egy (1-es kódszámú) csapattal vehet részt. 2 tartózkodás mellett elfogadva.

Új bajnoksági forma bevezetése 2023 évtől, Maraton Mester Kupa néven 4 út alapján (Rostock is beszámít), 2 nevezett - elsőnek begyűjtött két galamb értékelésével.
2 tartózkodás mellett elfogadva. Az értékelésre Viglidán Péter különdíjat is felajánlott.

Párizs versenyről pontosabb információ hiányában nem született határozat, figyeljük a kiírásokat és adott helyzetben reagálunk rá.

Negyedik napirend:

A galambok nevezési díja egységes legyen, függetlenül a küldött darabszámtól. Egyhangúlag elfogadva. Ennek mértékét az adott gazdasági környezet és a szállítóval történő megegyezés után a vezetőség határozza meg a versenyek előtt.

A közgyűlés a működőképesség és a folyamatos munka biztosítása érdekében ideiglenesen - a következő közgyűlésig – megbízza Nagy Endre A60 PSE tagot a pénztárosi feladatok ellátásával, egyhangú támogatással.

Ötödik napirend:

Az aranygyűrű ára marad 800 Ft. Egyhangúlag támogatva.

Fejős Zsolt javaslatára a belépési díj (5000Ft) eltörlésre került, bárki részt vehet a versenyeinken, aki a regisztrációs díjat megfizeti és versenyengedéllyel rendelkezik. Egyhangúlag támogatva.

Hatodik napirend:

Jelölő bizottság létrehozása, Márkus István elnökletével. A bizottság tagjai Japport Zoltán és Klauz Attila. Feladatok a megüresedett tisztségek betöltésére alkalmas jelölt állítása, úgymint fegyelmi bizottsági tag, felügyelő bizottsági tag, pénztáros.

12:40

Nagy Endre a megjelentek munkáját megköszönve a közgyűlést bezárta.

kmf.

Tác, 2023. 02.11.

Fejős Csaba jkv. vezető

Balázs Sándor hitelesítő

Japport Zoltán hitelesítő